Neden Reverse Osmosis?

Reverse osmosis sistemleri su arıtma sistemlerinde en etkili yöntemdir. Reverse osmosis ile su arıtma işleminde su yüksek basınçla bir membran tabakasından geçirilir ve bu esnada suda bulunan en küçük yabancı maddeler dahi sudan ayrıştırılır. Özellikle şebeke sularının içme suyu olarak kullanılması aşamasında reverse osmosis kullanılmalıdır.

Reverse osmosis yani ters ozmoz ile arıtılan su neredeyse suyun en saf halidir. Bu sebeple içerisinde hiçbir bakteri, virüs veya ağır metal bulunmaz. Böylece nasıl üretildiği ve dolum yapıldığı belli olmayan damacana sulara nazaran daha güvenli ve kaliteli bir su elde edilmiş olur.

reverse osmosis

Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazları

Reverse osmosis özellikli pek çok su arıtma cihazı bulunmaktadır. Ancak pek çok cihaz düşük üretim kalitesi sebebiyle verimli şekilde su filtrasyonu sağlayamamaktadır. Bu sebeple evinize bir su arıtma cihazı seçerken mutlaka kaliteli bir markanın ürününü seçmeli ve servis desteğinin geniş olduğundan emin olmalısınız. Butik üretim yapan firmalar hem servis ağı çok dar veya hiç olmayan hem de profesyonellikten uzak ve verimsiz cihazlar üretmektedirler. Bu da hem maddi anlamda sizlere zarar vermekte hem de sağlıksız su üretimi sebebiyle sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Reverse Osmosis Cihazı Nasıl Alınır?

Reverse osmosis özellikli bir su arıtma cihazı alırken öncelikle ihtiyaç duyduğunuz kapasiteye karar vermelisiniz. Bu sistemlerde fiyatı etkileyen en önemli unsurlardan birisi kapasitedir. İhtiyaç duyduğunuz ölçüde su üretimi yapan bir reverse osmosis cihazı ile hem çok düşük maliyetlerle içme suyu elde eder hem de ilk yatırım maliyetini en düşük orana çekersiniz.

Reverse osmosis cihazları ile içme suyu elde etmek damacana sularla kıyaslandığında neredeyse 10 kat daha ucuza gelmektedir. Ayrıca damacana gibi sürekli biryerlere bağımlı olmak yerine şebeke suyunun sınırsızlığı oranında sınırsız içme suyu elde edersiniz.

Yorum bırakın